Lokalne TemeHumanitarci sa Buka pomogli jetime u mjestu Slivno kod Breze

Humanitarci sa Buka pomogli jetime u mjestu Slivno kod Breze

Prije deset dana pokrenut je apel za samohranu majku tri dječaka, koji je uz Božiju pomoć uspješno realizovan danas. Porodica Smajić živi u selu Slivno, koje je veoma udaljeno od Breze. Prije 5 mjeseci ostali su bez oca, kada je u 42. godini života umro od infarkta. Zdrav, snažan, radio i izdržavao porodicu, ali smrt ne bira, dešava se u treptaju oka, bez najave. Ožalošćeni, u šoku i nevjerici, su ostali dječaci uzrasta 8, 11 i 16 godina. Majka je borac, pokušava od poljoprivrede da zaradi za život, ne traži pomoć, bori se kako zna i umije da sinove izvede na pravi put. Najstariji sin, učenik II razreda srednje škole, veoma ozbiljan i čestit. Voli životinje, već se bavi stočarstvom, tako što kupuje i preprodaje ovce, koze, kokoške. Vrijedan i radišan momak, pokušava da doprinese svojoj porodici i olakša majci. Ovo je rijetkost na današnji vakat, ali Allah daje bereket kroz hairli evlade.
Zahvaljujući podršci dobrih ljudi i odzivu na pokrenuti apel, danas su im naši aktivisti uručili novčanu pomoć u iznosu od 1.500 KM, laptop, mobitel, ruksake, školski pribor, odjeću, obuću i slatkiše. Nadamo se da će im ova posjeta bar malo olakšati svakodnevnicu.
Prenosi nam Miljenik Muhammed a.s. da je Gospodar Svevišnji rekao:
„O meleki, budite svjedoci da Moje zadovoljstvo na sudnjem danu pripada onom ko utješi ovo siroče i udovolji njegovoj potrebi“. Molimo Ga da sve vas obilato nagradi.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE