NaslovnicaPreporukaHIT NA INTERN...

HIT NA INTERNETU: Evo kako je Nijemac prevario Google Maps aplikaciju i oduševio svijet.. (VIDEO)

Dokaz da je moguće prevariti strojeve i da im ne treba vjerovati

Simon Weckert je početkom mjeseca objavio video kojim je pokazao kako je zavarao Google Maps, odnosno jednu od korisnicima omiljenih funkcija aplikacije. Radi se o onoj koja pokazuje trenutno stanje prometa, odnosno opterećenje.

Google Maps je uspio zacrveniti cijelu ulicu u Berlinu u kojoj tada nije bilo prometa. Ustvari, bio je samo Simon, a on je vukao teretna kolica. U njih je stavio 99 mobilnih telefona s aktivnom aplikacijom. Aplikacija ga je pratila i ulica se od zelene promijenila u crvenu boju označivši tako zastoj. Weckert nije stao na jednoj ulici pa je “zacrvenio” pola kvarta.

Zbog čega je Weckert napravio sve ovo, odgovorio je na svojoj stranici.

Google je na sve to odgovorio:

“Bilo autom, kolicima ili devom, volimo vidjeti kreativne načine upotrebe Google Maps aplikacije jer nam tako pomaže da karte s vremenom učinimo još boljima.”

Visoko.co.ba/6yka.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.