ZDKPolitikaHDZ U ZDK imenovao povjerenika, Ivo Tadić kaže da stranački sukobi u...

HDZ U ZDK imenovao povjerenika, Ivo Tadić kaže da stranački sukobi u Zepču traju 10 godina

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a poništene su ranije odluke koje je donio Kantonalni odbor HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona te je imenovano povjereništvo, a za povjerenika je imenovan Mato Zovko koji će biti na toj funkciji do završetka izbornog procesa koji traje do 15. jula.

Donedavni predsjednik HDZ-a ZDK Ivo Tadić za Klix.ba je kazao da je zadovoljan odlukom Predsjedništva HDZ-a BiH.

“Nemam šta dodati. Ovi sukobi u Žepču unutar HDZ-a traju već deset godina i iskren da budem, tražio sam od predsjednika Dragana Čovića da imenuje povjerenika ili da raspusti Kantonalni odbor HDZ-a. To se danas napravilo i ja sam zadovoljan”, kazao je Tadić ne želeći komentarisati dalje korake.

Na sjednici su komentirana izvještaji organizacija sa terena, a po završetku procesa, najavili su cjelovitu analizu unutarstranačkog izbornog procesa kako bi Predsjedništvo i Središnja tijela stranke usvojila izvještaje.

Predsjedništvo HDZ-a BiH još jednom je istaknulo kako svi odbori moraju završiti svoje izborne skupštine u zadanim rokovima, poštujući Odluke i smjernice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Klix.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE