Lokalne TemePolitikaPovjereništvo u GO DF Visoko, Bajro Fejzić predsjedavajući Gradskog povjereništva

Povjereništvo u GO DF Visoko, Bajro Fejzić predsjedavajući Gradskog povjereništva

Na osnovu stava (2), člana 42. Statuta Demokratske fronte, predsjednik Demokratske fronte donio je Odluku o imenovanju predsjedavajućeg i članova Gradskog povjereništva DF-a Visoko.

Na osnovu prijedloga predsjedavajućeg  Kantonalnog povjereništva Demokratske fronte ZDK u sastav Gradskog povjereništva DF Visoko imenuju se:

1. Bajro Fejzic, predsjedavajući
2. Edin Čišija, član
3. Arnes Kurtović, član
4. Nedžad Mehmedagić, član
5. Ema Sarač, članica
6. Emir Hrnjić, član
7. Ishak Vehab, član
8. Ferid Provalić, član
9. Admir Tatar, član
10. Enida Džafić, članica
11. Armin Sehović, član
12. Mahir Rezaković, član
13. Eniz Babić, član

Gradsko povjereništvo za svoj rad odgovara Kantonalnom povjereništvu Zeničko-dobojskog kantona i predsjedniku i Predsjedništvu Demokratske fronte.

Odluka je stupila na snagu danom donošenja, a to je od 14.11.2023.godine.

Ovim novim prekomponovanjem unutar GO DF-a Visoko ova stranka po automatizmu umjesto jednog sada ima dva vijećnika u Gradskom vijeću Visoko gdje uz postojećeg Nedžada Mehmedagića pridružuje mu se dosadašnji nezavisni vijećnik Bajro Fejzić koji je ujedno i predsjedavajući Gradskog povjereništva.

U kratkoj izjavi za Visoko.co.ba Fejzić je rekao:

“Za počatak imamo uslove da formiramo Klub vijećnika, a imamo i tendenciju povećanja broja naših vijećnika do narednih izbora. Uz sve to naša članica Dženana Čišija je i ministrica finansija u Vladi ZDK što nam daje za pravo da se u ovom trenutku smatramo kadrovski drugom po jačini strankom u Visokom”.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE