ZDKHalilović: Borba za radnička prava ujedno znači i borbu za dostojanstvo

Halilović: Borba za radnička prava ujedno znači i borbu za dostojanstvo

Sve više je obespravljenih radnika i borba za radnička prava ujedno znači i borbu za dostojanstvo.

Plate već odavno ne mogu pokriti ni osnovne životne namirnice a nažalost, ne postoji nijedna institucija u našoj zemlji kojoj se radnici mogu obratiti.

“Jačanjem Sindikata koji je jedini preostao u ovoj borbi, jačaju se i mogućnosti za veću radničku pravdu i status”, tvrdi Avdija Halilović, predsjednik Sindikata Željezare Zenica.

“Nažalost, mi se možemo sa nostalgijom sjećati tih lijepih vremena kada su radnici uživali veća prava i poštovanje. Vladar koji ne misli o svojim podanicima brzo bude zaboravljen i bačen u istoriju. Onaj ko se pobrine za prava radnika, veću platu i bolji status taj će najduže ostati na vlasti.

Poručujem svim radnicima Bosne i Hercegovine da se jedino Sindikat može izboriti za radnička prava. Što prije je potrebno omasoviti sindikate i početi se boriti za radnička prava i dostojanstvo”, dodao je Avdija Halilović, predsjednik Sindikata Željezare Zenica.

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE