GV Visoko / Usvojen izvještaj o poslovanju JKP “Gradska groblja” Visoko, odbijen izvještaj o radu Nadzornog odbora ovog preduzeća

Na sedmoj redovnoj sjednica Gradskog vijeća Visoko koja se održava danas (četvrtak) u velikoj sali Kulturnog centra Altindag najinteresantnija je tačka pod rednim brojem dva Izvještaj o poslovanju javnih preduzeća Grada Visoko u 2020. godini, sa planom i programom rada javnih preduzeća i finansijskim planom za 2021. godinu.

Drugo po redu preduzeće o čijem poslovanju su odlučivali vijećnici u Gradskom vijeću Visoko bilo je Javno komunalno preduzeće Gradska groblja Visoko. Nakon nekoliko pitanja vijećnika, među kojima su Zukan, Breščić i Agić, direktor ovog preduzeća Kenan Karavdić pokušao je dati odgovore na njihova pitanja.

Potom se pristupilo raspravi, tokom koje su vijećnici najviše isticali manjkavosti u izvještaju o radu Nadzornog odbora, a u raspravi su učestvovali vijećnici Mušinbegović, Džafić, Agić.

Na kraju, uz sve predočeno vijećnicima i javnosti, pristupilo se glasanju, izvještaj o poslovanju ovog preduzeća usvojen je, a odluka je donesena sa 22 glasa – ZA, 0 – PROTIV i 0 – SUZDRŽANA.

Ipak, ono što je bilo značajno jeste da vijećnici nisu usvojili izvještaj o radu Nadzornog odbora ovog preduzeća, a odluka je donesena sa 5 glasova – ZA, 16 – PROTIV i 1 – UZDRŽAN.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.