Lokalne TemeGradski vijećnici odlučuju: Da li će u Visokom doći do poskupljenja komunalnih...

Gradski vijećnici odlučuju: Da li će u Visokom doći do poskupljenja komunalnih usluga?

Na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, jedna od važnih tačaka rasprave bit će Odluka o izmjeni i dopuni Cjenovnika komunalnih i ostalih usluga JKP “Visoko” d.o.o. Visoko. Prema navedenoj odluci, predviđeno je poskupljenje odvoza komunalnog otpada za domaćinstva, kao i cijena koje se odnose na priključke, takse i saglasnosti.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Nadzorni odbor JKP “Visoko” d.o.o Visoko donio je odluku o izmjenama i dopunama cjenovnika na svojoj sjednici održanoj 29.03.2024. godine. Ove izmjene uglavnom se odnose na cijene odvoza komunalnog otpada za domaćinstva, koje će biti povećane.

JKP “Visoko” d.o.o Visoko ima obavezu osigurati trajno obavljanje komunalnih djelatnosti koje odgovaraju kvalitetom i standardom utvrđenoj visini cijene koju korisnici usluga plaćaju. Cijena komunalne usluge obuhvata sve troškove tekućeg održavanja i funkcionisanja komunalnog sistema, kao i troškove nabavke novih stalnih sredstava.

Konkretno, cijena komunalnog otpada će se povećati s dosadašnjih 3,50 KM na 4,00 KM po jednom članu domaćinstva. Grad Visoko će sufinansirati ovo poskupljenje s dodatnih 0,50 KM kako bi pomogao građanima u pokrivanju troškova.

Očekuje se da će rasprava o ovoj odluci biti detaljna, uz sagledavanje svih aspekata i mogućih posljedica na građane i komunalni sektor u Visokom.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE