PreporukaGumena patka se vratila u Hong Kong, sada ima društvo

Gumena patka se vratila u Hong Kong, sada ima društvo

Deset godina nakon što se pojavila u luci Victoria, ogromna gumena patka (Rubber Duck) nizozemskog umjetnika Florentijna Hofmana vratila se u Hong Kong, ali ovog puta u društvu “prijatelja”.

Kreativni studio AllRightsReserved, koji organizuje javne umjetničke izložbe u Hong Kongu, saopćio je da će par Hofmanovih gumenih patki plutati vodama Hong Konga u periodu od dvije sedmice, a instalacija je nazvana “Double Ducks”.

Dvije gumene patke su fotografisane dok su ih vukli tegljači, visoke su 18 metara i nešto su veće od prve koja se pojavila prije deset godina u Hong Kongu.

Osim u Hong Kongu, gumena patka se pojavljivala u Osaki, Sydneyu, Sao Paolu, Los Angelesu i Seoulu. Neočekivano je ispuhala u tajvanskom gradu Keelungu, dok je u Santiagu u Čileu pukla nakon što je udarila u znak.

Hofman je poznat o ogromnim instalacijama, ranije je dizajnirao ogromne zečeve, papirne čamce i nilskog konja.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE