NaslovnicaLokalne TemeGradsko vijeć...

Gradsko vijeće Visoko u svojstvu osnivača JKP “Gradska groblja” daje saglasnost za kreditno zaduženje u iznosu od 1.680.000KM

Zaključkom Gradskog vijeća Visoko od 31.05.2022. godine, Gradsko vijeće Visoko je podržalo aktivnosti Uprave JKP “Gradska groblja” d.o.o Visoko na poduzimanju svih zakonom predviđenih radnji na zaštiti prava JKP “Gradska groblja” d.o.o Visoko u povodu izdavanja Naloga za plaćanje poreznih obaveza od 16.05.2022. godine izdatog od strane Kantonalnog poreznog ureda Zenica – Porezna ispostava Visoko, a koji se odnosi na obaveze po osnovu neplaćenih javnih prihoda od strane poreznog obveznika zakljućno 2012. godine.

U skladu sa tačkom II ovog Zaključka, ovlašten je gradonačelnik Grada Visoko da može potpisati pismo namjere za jemstvo po odobrenom kreditu, a da će Gradsko vijeće Visoko dati saglasnost na ugovor o jemstvu. U dopisu JKP “Gradska groblja” d.o.o Visoko od 26.07.2022. godine istaknuto je da je Odlukom Uprave javnog preduzeća od 16.06.2022. godine, primjenom pregovaračkog postupka sa objavom obavještenja pokrenuta javna nabavka bankarskih usluga – kreditnog zaduženja.

Nakon provedene procedure, pristupilo se pregovaranju o uslovima ugovora koji će se zaključiti između banke kao ponuđača s jedne strane, ugovornog organa Preduzeća, te jemca, odnosno sudužnika Grada Visoko, te je na taj način pregovarački postupak doveden u završnu fazu.

Iz navedenih razloga, nadležna gradska služba sačinila je prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na kreditno zaduženje JKP “Gradska groblja” d.o.o Visoko i istu dostavlja Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje uz napomenu da će Ugovor o dugoročnom kreditu biti identičan sa Nacrtom Ugovora koji je sastavni dio ove Odluke.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.