Lokalne TemePozitivno VisokoGradonačelnik Ganić povodom otvorenja Veme: Ova investicija je važnija za naš grad...

Gradonačelnik Ganić povodom otvorenja Veme: Ova investicija je važnija za naš grad nego za investitore

Prilikom jučerašnjeg zvaničnog otvorenja shopping centra sa hotelom “Vema” prisutnim građanima i gostima obratio se i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji nije krio zadovoljstvom činjenicom da se u Visokom otvara 200 novih radnih mjesta u objektu koji vrijedi 50.000.000KM.

“Danas je u Visokom poseban dan. Dan poslije kojeg Visoko neće biti isto. Otvaranje Veme mijenja gravitaciono polje Visokog i od danas smo narasli i rast ćemo u narednom vremenskom periodu. Investicija koja je preko 50.000.000KM je važna za naš grad. Dragi građani treba da znate, da je ova investicija važnija za naš grad nego za investitore jer mi imamo ovakav objekat, mi ćemo moći da koristimo usluge ovog objekta, a kada će oni zaraditi 50 miliona to samo Bog dragi zna.

Zato se posebno zahvaljujem investitorima koji su se opredijelili da svoj kapital ulože u Visoko koji su se opredijelili da nama građanima grada Visokog podare objekat kojem mogu pozavidjeti i Beč i Sarajevo i mnogi drugi veliki centri u regionu. Zato iskrene čestitke svima koji su doprinjeli da danas imamo ovakav objekat a posebna zahvalnost Osmanu i Mahiru koji su imali hrabrosti da ulože i da razvijaju svoj grad.

Kad sam kazao da od danas je mijenja gravitaciono polje Visokog, mi danas imamo i otvaranje 200 radnih mjesta, veliko je to. Veliko je to da se u jednom gradu, u jednom danu otvori 200 radnih mjesta. Uz sve to na ovom projektu je radilo hiljade drugih radnika iz Bosne i Hercegovine i zaradili svoju platu.

Mi danas iz Visokog šaljemo lijepe priče koje s ponosom idu iz Visokog i koje će s ponosom ići iz Visokog, a Gradska uprava je pokazala da stoji uz privredne subjekte, pokazala je da su privredni subjekti partneri lokalne zajednice i da od toga svi imamo koristi.”

 

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE