NaslovnicaZDKGradi se novi...

Gradi se novi višenamjenski objekat u Općini Doboj Jug

Finansijskim sredstvima Vlade Federacije, ZDK i Općine Doboj Jug u ovoj lokalnoj zajednici, gradi se novi, višenamjenski objekt čime će biti riješen višegodišnji problem nedostatka prostora.  U novoj zgradi, vrijednoj 220.000 maraka,  uz nove prostore za ovdašnju biblioteku i novu salu OV, planirani su i skladišni prostori za smještaj spasilačke opreme CZ.

Građevinski radovi su u punom jeku. Nova zgrada, na koju se čeka više od 20 godina umnogome će olakšati rad i učiniti efikasnijom lokalnu akdiministraciju u Doboj  Jug jer će osigurati prostore koji su do sada nedostajali.

„Skladište CZ, jedna moderna biblioteka koja će preuzeti kulturni život na području naše općine, koja je osnovana prije tri godine, i imat ćemo jednu modernu salu OV“, kazao je Mirnes Tukić, načelnik Općine Doboj Jug.

U posljednje tri godine Kantonalna uprava CZ  je slične projekte realizirala u tri lokalne zajednice na području ZDK. Za novo skladište u Doboj Jugu izdvojili su 70.000 maraka.

„Za nas je vrlo bitno na načelnici imaju senzibilitet i imaju osjećaj da ta oprema mora biti uskladištena na adekvatan način s obzirom da se radi o spasilačkoj opremi“, smatra Džavid Aličić, direktor Kantonalne uprave CZ ZDK.

Opća biblioteka Doboj Jug već tri godine, od svog osnivanja, egzistira kao podstanar.

„Mi trenutno, kao JU biblioteka Doboj Jug se nalazimo pod zakupom u OŠ „21. mart“ Matuzići, Doboj Jug. Ova zgrada za nas predstavlja nešto veliko“, izjavio je Elvedin Skula, direktor JU Opća bibilioteka Doboj Jug.

Opća biblioteka u Doboj jugu trentuno ima tri uposlena i oko 17.000 naslova.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.