ZDKPolitikaMinistri u Vladi ZDK i premijerka Mehmedić boravili u radnoj posjeti Općini...

Ministri u Vladi ZDK i premijerka Mehmedić boravili u radnoj posjeti Općini Doboj Jug

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić boravili su danas u radnoj posjeti Općini Doboj Jug gdje su s općinskim načelnikom Mirnesom Tukićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Hasanom Škiljom te njihovim saradnicima, razgovarali o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima.

Vlada je ovom posjetom završila obilazak svih 12 jedinica lokalne samouprave u ZDK-u, koji je započela početkom godine krenuvši od najveće ka najmanjoj općini.

Premijerka Mehmedić je rekla da je cilj ovih posjeta bio da se članovi Vlade upoznaju s čelnicima gradova i općina, kako bi u direktnom kontaktu razgovarali o razvoju i zajedničkim kapitalnim projektima.

– Naša tendencija je da nastavimo graditi partnerske odnose i da podržavamo, ne samo općinu Doboj Jug, nego i druge gradove i općine Zeničko-dobojskog kantona, posebno u dijelu kapitalnih projekata koji su vrlo važni za poboljšanje kvaliteta življenja građana u našim jedinicama lokalne samouprave. Na lokalnom nivou građani ostvaruju najveći obim svoj prava i potreba, a kantonalni nivo je tu da prati i podržava njihov razvoj u skladu s mogućnostima – rekla je premijerka Mehmedić.

 

Općina Doboj Jug najmanja je jedinica lokalne samouprave u ZDK-u, ali sa sve razvijenijom infrastrukturom neophodnom za kvalitetan život i rad privrede. Povoljan geografski položaj i povezanost cestovnim komunikacijama, pružaju brojne komparativne prednosti za investitore, čemu u prilog govori i podatak da u ovoj općini postoje tri poslovne zone i posluje 250 privrednih subjekata.

 

Doboj Jug je trenutno veliko gradilište. Autoceste FBiH grade dionicu autoputa A1, a općina radi na realizaciji prve faze projekta Sportskog centra Doboj Jug, vrijednosti oko jedan milion KM, za koji jeVlada Zeničko-dobojskog kantona nedavno putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sportosigurala 400.000 KM.

 

Članovi Vlade na čelu s premijerkom Mehmedićposjetili su kompanije “Euro-roal” i “Euro-metali”, članice “HIFA Oil grupacije”, gdje je ih je ugostio vlasnik grupacije Izudin Ahmetlić.

 

Press služba ZDK / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE