Lokalne TemeGrad Visoko sufinansira i podržava registraciju 20 novih mikro biznisa

Grad Visoko sufinansira i podržava registraciju 20 novih mikro biznisa

Danas je u prostorijama Gradske uprave svečano potpisan ugovor o saradnji između Grada Visoko i HELP-a čime je počela implementacija regionalnog projekta “Inkluzija i ekonomsko osnaživanje na Zapadnom Balkanu” koji finansira Vlada Savezne Republike Njemačke. Projekat ima za cilj obezbjeđenje podrške održivom zapošljavanju kroz ciljanu podršku kompetitivnim privrednim sektorima.

Konkretno, rezultat implementacije projekta će biti 20 novih registrovanih mikro biznisa na teritoriji grada Visoko, koji će biti podržani nenovčanim grantom u iznosu od 2.500,00 eura za nabavku opreme ili unapređenje poslovanja.

Svi zainteresovani građani, uskoro će biti u prilici da prisustvuju info sesijama na kojima će detaljno biti predstavljen projekat, način apliciranja, smjernice i konkretni koraci. Info sesije će biti održane u Velikoj sali Gradske uprave Visoko i mjesnim zajednicama Moštre, Gračanica i Kralupi. U narednih par dana će biti objavljen poziv sa tačnim datumima i vremenom održavanja info sesija.

Za realizaciju ovog projekta Grad Visoko je obezbijedio 21.360 eura, odnosno 40%, dok ostatak finansira organizacija HELP, i krajnji korisnik 20%.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE