Google Maps na iOS-u konačno dobija tamni mod

Aplikacija Google Maps konačno dobija tamni mod na uređajima koji koriste iOS.

Apple prije dvije godine uveo tamni mod kao dio iOS-a 13, a Googleova aplikacija Maps namijenjena Appleovom operativnom sistemu ga dobija tek sada.

Kako bi se uključio tamni mod, potrebno je odabrati meni podešavanja, dodirnuti tamni mod i odabrati opciju “on”. Ukoliko korisnik želi promjenu modova Google Mapsa između svijetlog i tamnog ovisno o podešavanju sistema, takva opcija će također biti dostupna.

Google Maps na iOS-u dobija i još neke novitete, podržavat će widgetse i ponuditi dvije različite opcije, jednu koja podržava uvjete u saobraćaju u blizini korisnika te drugu koja nudi kratice do trake pretraživanja i mjesta poput doma korisnika ili restorana u blizini.

Kratice su personalizirane i bazirane na razičitim faktorima, od lokacije, sačuvanih mjesta, interesa pa do prethodnih pretraživanja.

Google će uskoro omogućiti i dijeljenje lokacije uživo kroz iMessage aplikaciju. Dijeljenje lokacije je po defaultu ograničeno na sat vremena, ali će se moći produžiti na tri dana.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.