Lokalne TemePozitivno VisokoGoduša dobija prvi put moderno dječije igralište

Goduša dobija prvi put moderno dječije igralište

U toku montaža gumene podloge na dječijem igralištu u Goduši, a u narednim danima bit će instalirane i igračke. Dječije igralište je locirano uz novoizgrađenu područnu školu, koja s igralištem dobija dodatni sadržaj za naše najmlađe.
“Sretni smo što je naš rad vidljiv u različitim segmentima koji su bitni za naše građane, počevši od stipendija učenicima i studentima, preko podrške za vannastavne aktivnosti, do razvoja infrastrukture u širem smislu. Izgradnja dječijih igrališta je vrlo bitna kako bismo našoj djeci ponudili alternativu za vrijeme koje u toku dana usmjeravaju na mobitele i računare, kako bi isto zamijenili i usmjerili na zanimacije koristeći moderno i lijepo igralište. Kazali smo da ćemo djeci Goduše nakon izgradnje škole pokloniti i lijepo igralište, a što upravo i činimo.”- kazao je gradonačelnik Ganić.
Grad Visoko je pokrenuo nabavku dječijih igrališta, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za zanimaciju naše djece na otvorenom.
Gradska uprava Visoko / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE