Lokalne TemeMirza Ganić: Gradimo dječije igralište u Mulićima

Mirza Ganić: Gradimo dječije igralište u Mulićima

U naselju Mulići, MZ Arnautovići, u toku je izgradnja dječijeg igrališta. Prethodno je urađena priprema podloge, a u četvrtak je izvođač radova radio na montiranju igračaka. Nakon toga uslijedit će posljednja faza koja se odnosi na postavljanje gumene podloge.

“Cilj projekta je da se djeci ponudi kreativna igra, jer igrom djeca razvijaju društvene vještine i poboljšavaju koordinaciju i ravnotežu, a što je važno za njihovo zdravlje. Posebno je važno da djeci ponudimo zdravu alternativu u vremenu kada su najviše orijentisani na uređaje sa ekranima”, istakao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Pored izgradnje dječijeg igrališta u Mulićima, trenutno se grade igrališta u Luci i Goduši. Plan je da se uskoro krene sa izgradnjom igrališta i u naselju Zbilje.

Visoko.co.ba/Mirza Ganić


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE