ZDKPolitikaGO SDP BiH Zenica i KO SDP BiH ZDK: #Plan 10

GO SDP BiH Zenica i KO SDP BiH ZDK: #Plan 10

Sala zeničkog SDP-a bila je premala da primi velik broj zainteresovanih članova, simpatizera i građana koji su se sinoć, 11.01.2018.godine, odazvali na javnu tribinu SDP BiH na kojoj je prezentiran Nacrt izbornog programa SDP BiH za Opće izbore 2018.godine – #Plan 10.
Na tribini su se obratili predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u ZD PFBiH Zukan Helez, šef kluba zastupnika SDP BiH u ZD PFBiH Elvir Karajbić, zastupnica u Federalnom parlamentu Jasmina Zubić kao i predsjednici KO SDP BiH ZDK i GO SDP BiH Zenica Senaid Begić i Mladen Simić.


U samom uvodnom obraćanju naglašeno je da je SDP BiH sa izradom Nacrta izbornog programa započeo na strateškom planiranju SDP BiH. Značajnu ulogu u izradi Nacrta izbornog programa imali su članovi, simpatizeri i građani koji su kroz anketne listiće u više od 50 gradova odabrali prioritete iz raznih oblasti koji su prihvaćeni kao ključne oblasti u Nacrtu izbornog programa. Izbornim programom SDP BiH želi ponuditi rješenja na veliki broj akutnih problema iz deset cjelina, pod nazivima: Plan za ekonomiju, Plan za pravdu, Plan za mlade, Plan za kulturu i sport, Plan za ekologiju i turizam, Plan za obrazovanje, Plan za zdravstvo, Plan za pravedno društvo, Plan za EU, NATO i dijasporu i Plan za reformu javne uprave.

Izlaganje uvodničara izazvalo je veliki interes prisutnih koji su kroz mnogobrojna pitanja, na koja je odgovorio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, kao i prijedlozima i sugestijama dali značajan doprinos u finalizaciji Izbornog programa.


Osim osvrta na #Plan 10 predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji sa posebnim akcentom na jačanju ljevice. Naglasio je da je građanski blok, koji okuplja SDP BiH, politički blok cijele BiH, svih njenih građana i naroda. Potpuno je jasno kako Bosna i Hercegovina u posljednje tri godine prolazi kroz veoma težak period, obilježen neradom i stalnim svađama unutar aktuelne koalicije, koja svakim danom sve više urušava državu i njene institucije. Građani nemaju posla, radnici rade za minimalne plate u lošim uslovima, penzioneri nemaju dostojanstvenu starost, a mladi masovno odlaze u potrazi za poslom.
Pozvao je sve prisutne da zajedničkim snagama ovakvoj nesposobnoj, korumpiranoj i duboko podijeljenoj nacionalističkoj vlasti suprotstavimo građanski blok stranaka koje dijele iste vrijednosti antinacionalizma, antifašizma, jednakosti i solidarnosti.

#Plan 10 će biti glavni alat kojim ćemo potpuno demontirati nesposobne vlastodršce i učiniti realnim i izvodljivim izlazak iz sveprisutne letargije i krize, naglasio je u završnici Predsjednik SDP BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE