ZDKGO SDA Zenica: Proizvoljno tumačenje komentara predsjedavajuće GV Zenica

GO SDA Zenica: Proizvoljno tumačenje komentara predsjedavajuće GV Zenica

Komentarišući više puta za govornicom javno iznešenu tvrdnju gradonačelnika Zenice da “aktuelna predsjedavajuća Gradskog vijeća nije legalno izabrana”, te da je kao takvu ne prizna, ista je prokomentarisala na način “ma hajte, molim vas”.

S tim u vezi, apsolutno je neargumentovana i neprihvatljiva reakcija stranke DF na ovu izjavu, pogotovo što se eksplicitno nigdje poimenično ne pominje nijedan političar, niti njegova funkcija ili stranka kojoj pripada. To što je u saopćenju o pomenutom komentaru predsjedavajuće neko prepoznao svog stranačkog predsjednika, predstavlja samo nagađanje i insinuaciju.

Neprihvatljivo je da se navedeni komentar predsjedavajuće Gradskog vijeća posmatra izvan konteksta diskusije koja je vođena na gore navedeni način i to sračunato s politikantskim ciljem ubiranja jeftinih političkih poena, te i kao svojevrsna “odmazda” zbog smjene prethodnog predsjedavajućeg, inače člana ove stranke. Prava namjera navedenog komentara predsjedavajuće je bila da ukaže na nebitan stav gradonačelnika o tome da li je ili ne njen inače legalno i legitimno provedeni izbor, “nelegitiman”.

Gradonačelnik niti je član Gradskog vijeća, niti učestvuje u izboru predsjedavujućeg, te su samim tim njegovi komentari na Poslovnik o radu Gradskog vijeća irelevantni.

Također, smatramo da bi se umjesto pisanja neprincipijelnih saopćenja po principu “političkog spinovanja” predmetna stranka trebala više pozabaviti radom i djelovanjem svojih gradskih vijećnika, a koji u posljednjih desetak mjeseci nisu našli za shodno da niti jednom iziđu za gradsku govornicu i bar djelimično opravdaju mjesečne paušale koje redovno dobijaju.

Gradski odbor A-SDA Zenica bezrezervno podržava predsjedavajuću gradskog vijeća profesoricu Dianu Bešić koja i pored mnoštva opstrukcija i uvreda od strane gradonačelnika i njegovih poslušnika vrlo uspješno obavlja svoju dužnost.

 

Visoko.co.ba/GO A-SDA Zenca


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE