Lokalne TemeGimnazija "Visoko": Maturalna ekskurzija za pamćenje

Gimnazija “Visoko”: Maturalna ekskurzija za pamćenje

Maturanti Gimnazije “Visoko” nedavno su se vratili sa nevjerovatne maturalne ekskurzije koja ih je vodila kroz neke od najljepših zemalja svijeta. Putovanje je započelo u jedinstvenoj Veneciji i romantičnoj Veroni gdje smo se divili Italiji i njenoj kulturi. Sljedeća stanica bio je Monte Carlo koji je ostao upamćen po svom glamuru i luksuznoj atmosferi.

Najviše od svega smo čekali živahnu Španiju i Lorret de Mar gdje smo se smjestili u Hotelu “Royal star”. Bilo je sjajno provesti vrijeme u Barceloni gdje smo se divili arhitekturi Gaudija i šetali u najpoznatijoj ulici La Rambla. Osim u gradovima, uživanja je bilo u Portaventuri, jednom od najvećih tematskih parkova u Evropi koji je sa svojim uzbudljivim vožnjama i adrenalinskim rolerkosterima ostao iskustvo koje ćemo najviše pamtiti.

Na povratku smo prošli kroz šarmantni Cannes, vratili se u nama najdražu Italiju i posjetili Milano kao posljednju odrednicu našeg putovanja.

Pratnja profesora na maturalnoj ekskurziji bila je izuzetno važna i korisna. Zahvalni smo profesoricama Nasihi Pašić Alijagić, Almi Skopljak i Saidi Salčinović Greda, kao i profesoru Mirzetu Hindiji na njihovoj predanosti i brizi tokom cijele ekskurzije.

“Vi ste generacija koja se najviše puta presvukla na ekskurziji”, riječi su našeg vodića Mirze koji je učinio da ekskurzija bude bolja i zanimljivija zajedno sa ekipom iz Biss Toursa.

Sjećat ćemo se i mi “Adriane” i uspomena koje će nam zauvijek ostati u srcu. Prijatelji, smijeh i nova iskustva učinili su ove trenutke nezaboravnim. Ostat će nostalgija i želja da se vratimo na ta mjesta koja su nas povezala na poseban način.

Visoko.co.ba/Gimnazija Visoko/Amna Karić IVa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE