Home BiH Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić: Stav SDP BiH je jasan, ostajemo opozicija

Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić: Stav SDP BiH je jasan, ostajemo opozicija

0
Generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić: Stav SDP BiH je jasan, ostajemo opozicija
Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Irfan Čengić kazao je da je stav SDP BiH jasan i da ova politička stranka ostaje u opoziciji.

 

“Smatramo da su vanredni izbori izlaz iz ove situacije. Mi ćemo u narednim danima pripremiti zakonske i ustavne akte kako bi se omogućili vanredni izbori kako u Federaciji BiH tako i u Republici Srpskoj, jer ni tamo situacija nije bajna obzirom da svaki dan parlamentarna većina gubi poslanike. Očigledno je da se i Vlada FBiH i Vlada RS nisu bazirale na programskim koalicijama nego samo na matematici” – rekao je Čengić.

Spekulacije da se predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović već čuo sa bivšim predsjednikom SDP BiH Zlatkom Lagumdžijom u vezi sa formiranjem nove parlamentarne većine u FBiH, Čengić je prokomentarisao riječima da je Zlatko Lagumdžija član SDP-a kao i svaki drugi.

“O koalicijama ne odlučuje čak ni predsjednik SDP-a nego Glavni odbor, a najvjerovatnije i ukupno članstvo putem referenduma” – rekao je Čengić.

Komentari

komentara