Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo

Banjalučanin Irfan Smajlagić je postao novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u razgovoru za Klix predsjednik RS BiH, Kenan Magoda je govorio o izboru.

“Upravni odbor RS BiH se odlučio za Smajlagića jer imamo istu viziju razvoja rukometa u našoj zemlji. Garantujem da će reprezentacija BiH konačno imati selektora koji će predstavljati viziju koju mi želimo”, kaže Magoda i nastavlja:

Smajlagić je renomirano trenersko ime i njegova namjera je da posloži sistemski omladinske selekcije od čega će u budućnosti imati koristi i seniorska selekcija”, kaže Magoda.

Magoda napominje da je upravo Smajlagić kreator velike generacije hrvatskih rukometaša koja se početkom ovog vijeka promovisala u najbolju svjetsku reprezentaciju.

“Ovo je prekretnica rukometa u BiH. Červar je dobio gotov proizvod koji mu je praktično napravio Smajlagić, a slično želimo da napravi i od naše selekcije. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo uskoro počinju i rezultat će zavisiti od brojnih faktora, ali nama je primarna smjena generacije. Nama treba sistemsko rješenje za budućnost i Irfan je idealan čovjek za to. Novčana sredstava mu nisu bila primarna, on je čovjek kojeg zanimaju dugoročni projekti i dovesti takvo ime u ovako teškoj situaciji u kojoj se savez nalazi je ravno čudu”, rekao je Magoda.

U trenerskoj karijeri je vodio brojne klubove među kojima je i sarajevska Bosna. Posljednji posao u karijeri mu je bila pozicija selektora Irana, a s našim savezom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Popularni Pipe je tako na klupi reprezentacije BiH naslijedio Ivicu Obrvana, a prvi izazovi ga očekuju 13. oktobra u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine

Sport1.oslobodjenje.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.