Lokalne TemeFrancuz biciklom krenuo na put do Japana, pa završio i u visočkoj...

Francuz biciklom krenuo na put do Japana, pa završio i u visočkoj dolini piramida

Projekat istraživanja Bosanske doline piramida u proteklim godinama je u Visoko doveo veliki broj interesantnih ljudi, a ove subote smo u Kompleksu Ravne sreli i jednog Francuza, Romaina Ceccaldi, koji u našoj zemlji silom prilika boravi već četiri mjeseca.

– Iz Francuske sam krenuo biciklom na put oko svijeta, a cilj je bio da obiđem brojne zemlje, dođem do Japana, a nakon toga preko Rusije putovanje zaokružim odlaskom na Aljasku. Nažalost, zbog cijele ove situacije i zatvaranja ostao sam u BiH evo već četiri mjeseca, ali sam s druge strane imao jedinstvenu priliku da upoznam BiH, predivne ljude, ali i predivne lokacije i mjesta, među kojima je svakako i Bosanska dolina piramida. – ispričao nam je Romain.

On već četiri mjeseca boravi u našoj zemlji, a za to vrijeme je uspio da obiđe neke interesantne lokacije oko Sarajeva, a pošto do sada nije znao za projekat istraživanja bosanskih piramida, i ova priča ga je zainteresovala, pa je već nekoliko puta dolazio u Visoko, odakle nosi predivne utiske.

– Uspio sam upoznati mnogo ljudi, ljudi u BiH su predivni, hrana vam je izvrsna, a priroda fantastična. Uz sve to sam čuo i za bosanske piramide i odlučio se za posjet, pa sam tako već uspio da obiđem Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, ali i predivni park, kao i još neke interesantne lokacije. Zaista sam oduševljen, posebno tunelima, to je jedna posebna priča, koja zahtjeva da joj se potpuno prepustite, da uđete otvorenog uma, a onda da osjetite zaista nevjerovatna iskustva. – kazao nam je Romain.

On se nada da će uskoro nastaviti svoju avanturu, ali nam je otkrio da je potpuno oduševljen našom zemljom, Bosanskom dolinom piramida, i da u budućnosti ima namjeru da se ponovo vrati.

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE