Lokalne TemePozitivno Visoko(FOTO) Visočke piramide ruše sve granice: Prvi put predstavljene u Ugandi

(FOTO) Visočke piramide ruše sve granice: Prvi put predstavljene u Ugandi

Pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić predstavio je projekt istraživanja u glavnom gradu Ugande, Kampali. On je održao predavanje u nedjelju 12. januara 2020. u dvorani Design Hub pred lokalcima i strancima na radu u Ugandi.

Tokom trosatne prezentacije Osmanagić je govorio o fenomenu piramida širom svijeta te vrlo iscrpno o hronologiji istraživanja u Visokom. Istakao je da je Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ ustanovila set naučnih kriterija za definiciju piramida.

Nakon predavanja prisutni su postavili čitav niz pitanja pokazujući interes za otkriće i novi pristup sagledavanju svjetske historije. Gosti iz Srbije, BiH, Ugande i Velike Britanije najavili su posjetu najstarijim svjetskim piramidama u Visokom.

 

Visoko.co.ba/Semir Osmanagić Facebook page


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE