NaslovnicaLokalne Teme(FOTO/VIDEO) ...

(FOTO/VIDEO) Koncert i izložba u organizaciji Udruženja slijepih Visoko

Kao što je bilo i najavljeno, Udruženje slijepih Visoko je povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, a uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i Grada Visoko, realizovalo projekat “Pristupačnost muzejskih eksponata slijepim osobama sa taktilnom postavkom za slijepe i koncert slijepih muzičara – interpretatora sevdalinki”.

Koncert i izložba su održani u četvrtak u sali MSŠ “Hazim Šabanović” u Visokom, a na koncertu su učestvovali učenici i orkestar Centra za slijepu i slabovidnu djecu Nedžarići – Sarajevo i učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” Visoko. Kada je izložba u pitanju, nju su priredili uposlenici JU Zavičajni muzej Visoko u saradnji sa Udruženjem slijepih Visoko. Kako je sve to izgledalo, pogledajte u narednom videu:

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/Neven K.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.