Lokalne TemeKultura(FOTO) U Visokom promovisana promovisana knjiga Edina Salčinovića "Bespotreban čovjek"

(FOTO) U Visokom promovisana promovisana knjiga Edina Salčinovića “Bespotreban čovjek”

U petak navečer je u Kulturnom centru Altindag-Visoko promovisana knjiga “Bespotreban čovjek” autora Edina Salčinovića. U pitanju je knjiga fikcionalne proze, sačinjena od pet priča, koje objedinjuje okvirna, šesta priča.

“Mogao bih reći da je ovo knjiga o temeljnom užasu postojanja, nadnaravnom strahu. Pokušava pratiti ritam ljudskih patnji, strahova i frustracija. Sav se nadnaravni horor temelji na onome za što vjerujemo da bi smjelo ili ne bi smjelo biti, kaže Thomas Ligotti. Protagonist i pripovjedač u knjizi, novinar crne hronike Adem Džanko, kreće se po toj granici između onog što bi smjelo i ne bi smjelo biti. To je knjiga o autsajderima, zločincima i kriminalcima, žrtvama i izbjeglicama u stvarnost. Uronjena je u pulp, odnosno šund. Priče idu po rubu trilera i horora, naslanjaju se na te žanrove, a sve je začinjeno sa solidnom dozom filozofije apsurda i pesimizma”, rekao je o knjizi Edin Salčinović.

Edin Salčinović je jedan od osnivača književnog časopisa (sic!). Objavljivao je pripovijetke, književne kritike i oglede iz poetike romana. Od 2014. do 2020. godine bio je urednike kulturne rubrike u Oslobođenju. Bio je i jedan od pokretača medijske platforme Naratorijum.

Fotogalerija:

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE