NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Saopšt...

(FOTO) Saopštenje iz Mjesne zajednice Radovlje

Stanovnicima MZ Radovlje Bajram Šerif Mubarek Olsun, uz želju da bajramske dane provedete u zdravlju i zadovoljstvu sa vama dragim osobama i bez bihuzura, uz molbu Uzvišenom Bogu da primi vaše kurbane i vaš zahmet.

U ovom drugom bajramskom danu od strane većeg broja stanovnika i prolaznika iz i kroz našu MZ često smo obavještavani o zabrinutosti uslijed pojave “krvave vode”!?
Naime, veći broj njih uočio je da je rijeka Radovaljka u ovim danima jako crvena, odnosno u istoj se nalaze i istom teku veće količine krvi…?

Nismo ovlašteni niti nadležni da ispitujemo izvor sa kojeg dolazi, niti nam je to namjera, ali znajući da na području naše MZ egzistira Udruženje građana “Eko Radovaljka” ovo je otvoreno pitanje za iste, da li su upoznati sa incidentom i šta su poduzeli u cilju zaštite flore i faune u rijeci koji će sigurno trpiti posljedice ovog stanja.

Dužnost nam je bila da vas obavijestimo o onome to je predmet vašeg interesovanja i vjerujemo da će se ovakve aktivnosti ubuduće prevazići, te da naša rijeka Radovaljka
neće krvava teći jer za to razloga nema.

Savjet MZ Radovlje

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.