NaslovnicaFoto KornerFOTO: Projeka...

FOTO: Projekat “Pisci za budućnost” gostovao u Visokom

Dani s piscima predstavljaju književnu manifestaciju koju Balkansko književno društvo-Balkanski književni glasnik (BKD-BKG) tokom maja, juna i jula 2015. organizuje u 17 gradova u BiH, kao dio projekta „Pisci za budućnost“.

Pored promocije konkursa za nedovršenu priču, koji je otvoren za mlade od 14-29 godina iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, u sklopu manifestacije, lokalne biblioteke u BiH posjetiće pisci iz regiona – učesnici projekta „Pisci za budućnost“.

Tako je ova književna manifestacija bila gost Gradske biblioteke u Visokom, tokom srijede 8. jula, prilikom čega je upriličena prezentacija manifestacije u Multimedijalnom centru Prijeko, pred, nažalost, veoma malim brojem Visočana.

Projekat “Pisci za budućnost” realizuje se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Detaljnu fotogaleriju sa ove manifestacije možete pogledati na linku “Pisci za budućnost” u Visokom u fotogaleriji TV Vi-net.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.