NaslovnicaFoto KornerFOTO: Otvoren...

FOTO: Otvoren 7. tradicionalni streljački turnir “Visoko 2015.”

Danas je nas strelištu “Osijela” u Visokom, a povodom 29. augusta – Dana općine Visoko, svečano otvoren 7. po redu, tradicionalni streljački turnir “Visoko 2015.”. U organizaciji Streljačkog kluba Visoko ovaj turnir svake godine okuplja veliki broj strijelaca iz cijele BiH, ali i iz regiona, te je zasigurno jedan od cijenjenijih turnira u cijeloj streljačkoj sezoni BiH.

Ove godine, u okviru turnira “Visoko 2015.”, strijelci će imati priliku da se takmiče u disciplinama: standard zračka puška/pištolj za muškarce i žene, te pištolj velikog kalibra.

U toku današnjeg dana održat će se takmičenja u tri kategorije: Seniori zračna puška, seniorke, zračna puška i seniori zračni pištolj, nakon čega će biti upriličena i dodjela priznanja i proglašenje pobjednika, te zajedničko druženje na strelištu.

Za sutra je, od 10:00 sati, planirano takmičenje u disciplini pištolj velikog kalibra, 20 hitaca, nakon čega će biti upriličena dodjela priznanja i svečano zatvaranje turnira.

Nijaz Šahinović, predstavnik SK "Visoko"
Nijaz Šahinović, predstavnik SK “Visoko”

Ekipa Visoko.co.ba je prilikom današnje posjete strelištu “Osijela” razgovarala sa predstavnikom SK “Visoko” i organizatorom turnira, Nijazom Šahinovićem, koji nam je kazao:

“Povodom Dana općine Visoko SK “Visoko, otkako smo stekli uslove za organizovanje turnira u ovoj zgradi, organizuje 7. tradicionalni streljački turnir “Visoko 2015.”, te smo veoma ponosni na kontinuitet održavanja ovog turnira. Ovaj turnir je prije svega jedan od značajnijih turnira u kalendaru Streljačkog saveza BiH, a značajan je i prema datumu održavanja, budući da se održava na početku drugog dijela sezone, poslije ljetnih pauza, te služi kao priprema i provjera forme strijelaca za druga zvanična takmičenja i nastavak lige.

Ovaj turnir izaziva pažnju ne samo strijelaca u BiH nego i iz cijelog regiona, ali nemamo namjeru da pravimo međunarodni turnir, jer on sam nosi svoju težinu, ali su nam veoma dragi gosti svi prijatelji iz susjednih zemalja, te ove godine recimo takmičare iz susjedne Srbije, tačnije iz Beograda i iz Crne Gore. Iskoristit ću ovu priliku da se svakako zahvalim svim ljudima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira, te se nadam da ćemo imati priliku da i ubuduće organizujemo ovaj turnir.”

Veliki broj učesnika je garant duge tradicije

U razgovoru sa predstavnicima SK “Visoko” saznali smo da je veliki broj strijelaca prisutan ovog vikenda u Visokom, te da će otprilike njih 80 učestvovati na turniru u ova dva dana.

“Prema mojoj procjeni danas će učestvovati oko 50 učesnika u disciplinama zračna puška i zračni pištolj, a sutra očekujemo 25-30 učesnika u disciplini pištolj velikog kalibra, što je svakako dobra preporuka, jer ovaj turnir prije svega promovira Visoko i streljački sport u našem gradu.”

Streljački klub sa  predstavnika na turniru

Ove godine će na streljačkom turniru “Visoko 2015.” učestvovati  strijelaca iz Streljačkog kluba Visoko, a to su: Nihad Tatar, Jasmin Hatić, Nedžad Memija, Vail Avdović, Nihad Džino, Belmin Mešanović, Faruk Efendira i Denin Osmanović.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.