Lokalne Teme(FOTO) Obilježena godišnjica stradanja visočke mladosti u Lukama 1993. godine

(FOTO) Obilježena godišnjica stradanja visočke mladosti u Lukama 1993. godine

Na današnji dan, 13. februara 1993. godine, od granate ispaljenje iz pravca tadašnjih Čekrčića, u visočkom Naselju Luke smrtno su stradala tri dječaka, dok je nekoliko njih teže i lakše povrijeđeno.

Tim povodom, u organizaciji neformalne grupe građana, na mjestu stradanja okupili su se rodbina, komšije i prijatelji, kao i predstavnici Mjesne zajednice Novo naselje, koji su učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast nevino stradaloj mladosti Visokog. Prisutnim se obratio i Zahid Suljagić, čiji sin Ermin je poginuo tog 13. februara 1993. godine.

Podsjećamo, život su izgubili Kemal (Nazif) Veledar (rođen 27.05.1981. godine), Ermin (Zahid) Suljagić (rođen 09.06.1981. godine) i Emir (Erdoan) Zečević (rođen 14.11.1982. godine). Na zgradu u blizini koje se desio ovaj masakr postavljena je spomen ploča kao znak sjećanja na jedan od najtragičnijih dana u istoriji Visokog, kojeg kao takvog nikada ne smijemo zaboraviti.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE