Lokalne Teme(FOTO) Nakon 30 godina služena molitva na pravoslavnom groblju u Goruši

(FOTO) Nakon 30 godina služena molitva na pravoslavnom groblju u Goruši

U nedjelju, 14. augusta, po prvi put nakon 30 godina održana je molitva i preliveni grobovi na pravoslavnom groblju u naselju Goruša kod Visokog. Molitvu je održao paroh Jadran Danilović, a prisustvovali su brojni sadašnji i bivši stanovnici ovog naselja, odnosno potomci onih koji su sahranjeni na ovom groblju.

Podsjećamo, prije nekoliko godina, najviše zahvaljujući porodici Kisić koja živi u neposrednoj blizini ovog groblja, pokrenuta je akcija na uređenju kapele koja se nalazi u sklopu groblja. Tada su se u obnovu pored pravoslavnih porodica, odnosno bivših i sadašnjih stanovnika, uključili i radnici Preventove fabrike iz Goruše te je kapela dobila nov krov i oluke.

Visoko.co.ba/Pravoslavno groblje u Goruši


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE