Lokalne TemeU Visokom obilježen Dan molitve i akcije i Dan dječijih prava

U Visokom obilježen Dan molitve i akcije i Dan dječijih prava

U utorak je u velikoj sali Kulturnog centra Altindag u Visokom, UŽ ”Mozaik” Visoko GNRC BiH u saradnji sa JU Centar za kulturu sport i informisanje Visoko, osnovnim i srednjim školama sa područja Grada Visoko realizovalo svečano obilježavanje Dana molitve i akcije i Dana dječijih prava (20. novembar). U svečanom programu su učestvovali učenici iz MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko, Gimnazija „Visoko“ Visoko, OŠ “Alija Nametak” Buci – Visoko, OŠ “Kulin Ban“ Visoko, OŠ “Safvet-beg Bašagić“ Visoko, OŠ “Musa Ćazim Ćatić“ V.Čajno, OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“ D.Moštre i OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje.

Bila je to prilika da se proglase i uruče nagrade za najuspješnije likovne i literarne radove koje su učenici radili povodom 17. oktobra Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva na temu ”Okončajmo trajno siromaštvo, poštujmo sve ljude i našu planetu”. Na ovaj konkurs je došlo 90 likovnih i 25 literarnih rada iz osnovnih škola, dok je iz srednjih škola prispjelo 7 likovnih i 10 literarnih radova. Na konkursu su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Visoko, Breze i Vareša.

U KATEGORIJI NAJBOLJIH LITERARNIH RADOVA OSNOVNIH ŠKOLA NAGRADE SU DOBILI SLJEDEĆI UČENICI:

Ahmed Ćengić – OŠ ”Safet beg Bašagić” Breza
Enis Hodžić – OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” V.Čajno
Aid Adilović – OŠ ”Safet beg Bašagić” Visoko
Ajša Muratović – OŠ ”Alija Nametak“ Buci

U KATEGORIJI NAJBOLJIH LIKOVNIH RADOVA OSNOVNIH ŠKOLA NAGRADE SU OSVOJILI:

Šejla Kadrić – OŠ ”Mehmedalija Mak Dizdar” Dobrinje
Ajša Kaplan – OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” V.Čajno
Džena Omanović – OŠ ”Mula Mustafa Bašeskija“ D.Moštre
Rejna Hadžić – OŠ ”Kulin Ban“ Visoko

NAGRADE ZA NAJBOLJE LITERARNE RADOVE SREDNJIH ŠKOLA SU OSVOJILI UČENICI:

Nahla Smajić – MSŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Breza
Ajna Handžić – Gimnazija „Visoko“
Sajra Botić – Gimnazija „Muhsin Rizvić“ Breza

NAGRADE ZA NAJBOLJE LIKOVNE RADOVE SREDNJIH ŠKOLA SU OSVOJILI UČENICI:

Sumeja Dervić – Medresa “Osman-ef. Redžović“
Adna Hadžavdija – Medresa “Osman-ef. Redžović“
Farisa Gondžo – Gimnazija “Nordbat-2” Vareš

Na kraju programa su uručene zahvalnice vjerskim liderima, a dobili su ih MIDHAT ef. ČAKALOVIĆ, fra JOSIP IKIĆ, protojerej MILJAN RAĐENOVIĆ, kao i predstavnicima osnovnih i srednjih škola koje su pomogle da se aktivnost realizuje.

Također, na kraju su vjerski lideri Miljan Rađenović, fra Josip Ikić i Midhat ef. Čakalović su uputili zajedničku molitvu / dovu za mir u svijetu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE