ZanimljivostiFOTO / Najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu izložen u Dohi

FOTO / Najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu izložen u Dohi

U Kulturnom selu Katara u Dohi, glavnom gradu male arapske zemlje, izložen je najveći buket prirodnog cvijeća na svijetu.

Ovaj buket ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda. Za izradu buketa korišteno je oko 5.564 petunija, visok je šest metara, a isto toliko iznosi i njegov prečnik.

Katara je dio grada koji predstavlja multidimenzionalni projekt Države Katar koji povezuje ljude širom svijeta. U Kulturnom selu nalazi se muzička akademija, brojne galerije, muzeji, veliki otvoreni amfiteatar u kojem se organiziraju brojna događanja, regionalni i lokalni festivali, radionice, performansi, konvencije, predstave i izložbe. Tu su i kino, konferencijske dvorane te pomorski muzej.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE