NaslovnicaLokalne Teme(FOTO/VIDEO) ...

(FOTO/VIDEO) Najavom investicije u iznosu od 450.000 KM obilježen dan OŠ ‘Kulin Ban’ u Visokom

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić posjetio je danas OŠ „Kulin ban“ Visoko gdje je najavom početka realizacije projekta Energetske efikasnosti u vrijednosti od 450.000,00KM, čestitao ovoj školi 140. rođendan.

Kako je u julu 2020. godine, za vrijeme premijerskog mandata, gradonačelnik Mirza Ganić i obećao, ovo je jedan od projekata ulaganja u škole na području našeg grada
koje će finansirati Vlada ZDK-a, a koji će u narednom periodu uslijediti.

Radovi u OŠ “Kulin ban” Visoko će obuhvatiti rekonstrukciju i obnovu fasade, zamjenu stolarije, uređenje stropova, kotlovnice i konverziju grijanja sa lož ulja na plin, te zamjenu rasvjete.

“Cilj projekta je ušteda energije, unapređenje uslova za izvođenje nastave te smanjenje zagađenja”, rekao je ministar Kozlić nakon obilaska školske zgrade sa ministrom unutrašnjih poslova ZDK Dariom Pekićem i saradnicima te predstavnicima Grada Visoko.

S obzirom na epidemiološku situaciju, uobičajeni način obilježavanja Dana škole u vidu priredbi je izostao, te su učenici zvaničnu Facebook stranicu ove škole uljepšali svojim kratkim video prezentacijama recitacija, pjesama i likovnih radova. Ipak, najavljeni radovi su veliki rođendanski poklon koji će našoj djeci omogućiti bolji ambijent za uspješnije ostvarivanje odličnih rezultata.

 

Visoko.co.ba/Kabinet gradonačelnika Visokog

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.