Lokalne Teme(FOTO) Kilalić i Jahić učestvovali na završnom Masters turnir Carlsberg Snooker lige...

(FOTO) Kilalić i Jahić učestvovali na završnom Masters turnir Carlsberg Snooker lige “Best of the Best”

Proteklog vikenda održan je završni Masters turnir Carlsberg Snooker lige “Best of the Best” u Bugojnu, gdje je domaćin bio Snooker klub “Double Kiss” u saradnji sa Snooker organizacijom BiH. Na završnom Mastersu učešće su uzela 24 takmičara, koji su bili najbolji u svojim divizijama. Naš grad su predstavljali Almir Kilalić i Abdulah Jahić koji su kroz 6 odigranih turnira u diviziji Visoko osigurali učešće na ovom događaju.

Njima je ovo ujedno bila i prva sezona da idu zajedno na završni turnir, koji se već igra preko 10 godina. Svoj nastup su završili u grupi, ali su zadovoljni nastupom s obzirom da su prvi put na smotri najboljih igrača iz BiH. Sjajno druženje i iskustvo koje će sigurno biti motiv da u narednim godinama budu bolji i unaprijede svoju igru.

Najviše ih je dojmila bugojanska snooker scena koja ima dosta mladih igrača i koji jako brzo napreduju, što govori i sam rezultat, jer smo imali dva igrača iz Bugojna u polufinalu, a u finalu mladog igrača Nedima Ramića od kojeg u budućnosti mnogo očekuju, kako u Bugojnu tako i u BiH.

“Nadamo se da ćemo i u Visokom probuditi veće interesovanje za ovaj sport i uskoro možda dobiti i novi klub, a do tada se trenutno možemo družiti u dvorani Šareni Hanovi. Još ćemo reći da ja pobjednik Mastersa Eldar Karamehmedović iz divizije Sarajevo, koji je već treću godinu prvak, dok je prije njega sedmerostruki prvak bio Mario Željo Milošević, koji je imao u svojoj karijeri i nekoliko mečeva sa profesionalcima ovog sporta kao sto su Robert Milkins ili Tom Ford”, rekao je Almir Kilalić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE