FOTO: Dodjeljena priznanja sa dekanove liste na svečanoj akademiji EFSA, Visočanin Gregor Jurišić je među njima

Dekanova lista studenata prvog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za 2014./2015. godinu obuhvatila je najuspješnije studente ove visokoškolske ustanove s prosjekom ocjena devet i iznad.

Lista broji četrnaest studenata koji su osigurali mjesto među najboljima, a to su Gregor Jurišić, Lejla Hodžić, Enela Horozović, Lamija Bećarević, Naida Hadžić, Adna Olovčić, Amna Bašić, Naida Kurto, Evelina Dautbegović, Dalila Mujarić, Zerina Pačariz, Mersiha Ruvić, Berina Šahinović i Ilma Šahbaz.

– Oni su prvi koji će ostvariti kontakte s članovima naše poslovne zajednice kroz Poslovni savjet Ekonomskog fakulteta, kojeg čine generalni direktori 40 najvećih kompanija u BiH. To im je direktna ulaznica u poslovni svijet i na tržište rada koje ih sutra neminovno čeka – izjavila je ranije za medije prodekanesa za nastavu i naučnoistraživački rad ovog fakulteta Jasmina Selimović.

Pomenutim studentima predviđene su novčane nagrade, kao određeni vid pomoći u njihovom studiranju. Čast Visokog ovim povodom odbranio je Gregor Jurišić koji se nalazi među odabranim, ostaje nada da će u budućnosti ovakve stvari biti ono što se veže za Visoko kada se priča o Visokom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.