Home Preporuka Film Film “Scream For Me Sarajevo” reditelja Tarika Hodžića, od sada na DVD-u i Blu-Rayu

Film “Scream For Me Sarajevo” reditelja Tarika Hodžića, od sada na DVD-u i Blu-Rayu

0
Film “Scream For Me Sarajevo” reditelja Tarika Hodžića, od sada na DVD-u i Blu-Rayu

Prikazan je u Australiji, Americi, Kanadi, Novom Zelandu, Japanu i kinima širom Evrope, a od naredne sedmice će biti prikazan i u Latinskoj Americi.

Osim toga, danas je počeo novi val distribucije filma “Scream For Me Sarajevo” koji se može naručiti u DVD i Blu-Ray formatu preko online platformi poput Amazona i Itunesa.

Direktor i producent kuće Prime Time Adnan Ćuhara je rekao kako engleska distribucijska kuća Eagle Rock Entertainment – Universal veoma dobro radi svoj posao. Naglasio je da je prezadovoljan reakcijama na film o kojem su posljednih dana pisali desetine filmskih kritičara i medija.

“Imamo izuzetno visoke ocjene. Uglavnom su to devetke i desetke”, rekao je Ćuhara.

Ideja o nastanku filma u kojem se pojavljuje Bruce Dickinson potekla je od autora Jasenka Pašića. Režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisuje Tarik Hodžić.

“Scream for me Sarajevo” predstavlja najznačajniji dokumentarni film o opsadi Sarajeva. Dokumentarac u fokusu ima koncert Brucea Dickinsona, engleskog pjevača kultne heavy metal grupe Iron Maiden u ratnom Sarajevu 1994. godine. U film su se uspjeli uklopiti svi segmenti i akteri ovog događaja koji je na trenutak sve građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa. Ispričana je priča o opsadi Sarajeva i nevjerovatnom duhu građana.

klix.ba/visoko.ba

Komentari

komentara