PreporukaLikeFestival Šankanje donio muziku i kulturu na planinu Vlašić

Festival Šankanje donio muziku i kulturu na planinu Vlašić

Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora i Sol Azur Buena Vista organizirali 11. izdanje tradicionalnog festivala.

Na planini Vlašić od 16. do 24. decembra 2022. godine održan je 11. festival Šankanje u organizaciji Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora i Sol Azur Buena Vista. 

Festival je okupio neke od najboljih muzičkih talenata u Travniku, stvarajući platforma za razvoj mladih umjetnika.

Na festivalu koji je na Vlašić privukao posjetioce iz cijelog svijeta nastupili su renomirani umjetnici poput Džejle Ramović, Mirze Selimovića, Nena Murića, Mahrine, Kristine Denić i mnogih drugih. 

Bosna i Hercegovina je već poznata po svojim festivalima, bogatoj historiji, kulturnom naslijeđu i ljubaznim ljudima, a festival Šankanje dodaje još jedan sloj spomeniku kulture koji je Vlašić postao posljednjih godina.

Festival je dao značajan doprinos kulturnom razvoju Federacije Bosne i Hercegovine uključivanjem velikog broja mladih umjetnika u organizaciju i nastupe festivala. 

Festival Shankanje nastavlja biti slavlje muzike i kulture, te svjedoči o posvećenosti Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora i Sol Azur Buena Vista u promociji kulture i umjetnosti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE