SportElvedina Muzaferija potpisala ugovor o stipendiranju

Elvedina Muzaferija potpisala ugovor o stipendiranju

Najbolji sportisti Bosne i Hercegovine u zimskim sportovima, koji imaju realne šanse za plasman na ZOI “Milano-Cortina 2026” će od OK BiH i Olimpijske solidarnosti MOK-a biti finansijski podržani (stipendirani). L

Sportisti će primati stipendije 28 mjeseci, što će u konačnici iznositi ukupno 380.800,00 KM podrške za potencijalne i evidentne kandidate za Zimske olimpijske igre “Milano-Cortina 2026.
Olimpijskim stipendijama za ZOI “Milano-Cortina 2026” će se stipendirati sljedeći sportisti:

Elvedina Muzaferija – alpsko skijanje;
Strahinja Erić – ski trčanje;
Mirza Nikolajev – sankanje;
Tarik Omeragić – brzo klizanje na kratke staze;
Hamza Pleho – sankanje;
Emir Lokmic – alpsko skijanje;
Marko Šljivić – alpsko skijanje.
Sara Plakalović – ski trčanje;

OK BiH će za rezultatski najbolje i one olimpijce koji pretenduju za osvajanje najviših plasmana na olimpijskim igrama, u dogledno vrijeme kao i do sada, formirati dodatnu vrstu pomoći „Program+“.

Dodatna sredstva OK BiH će obezbijediti od društveno odgovornih kompanija – sponzora OK BiH, a to su u ovom trenutku Coca-Cola, BH Telecom, Number1, Lutrija BiH, i drugi.
Potpisivanje Ugovora je izvršeno u okviru Seminara sportske medicine u organizaciji OK BiH.

Okbih.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE