PreporukaFestival kulture Slovo Gorčina objavio konkurs za nagradu Mak Dizdar

Festival kulture Slovo Gorčina objavio konkurs za nagradu Mak Dizdar

Festival kulture Slovo Gorčina raspisao je konkurs za dodjelu književne nagrade Mak Dizdar za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/mladoj pjesnikinji u 2022. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama. Rukopisi trebaju predstavljati spisateljsku cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama. Izuzev navedenog, obim zbirke nije relevantan kriterij.

Nagrade:

Prva nagrada: 500 eura, statueta Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva;

Druga nagrada: 250 eura;

Treća nagrada: 150 eura

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem, u pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac objavljen na web stranici festivala ili na linku.

Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju lični i kontakt podaci autora/autorice. Ovi podaci ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na Vašu e-mail adresu (provjeriti sve foldere e-mail sandučića).

Rok za dostavu je 5. juni. Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade Mak Dizdar održat će se u sklopu festivala, 29. jula 2022. godine. Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE