Lokalni izboriEmina Ihtijarević (A-SDA): Brendirati grad Visoko

Emina Ihtijarević (A-SDA): Brendirati grad Visoko

Stranka demokratske aktivnosti A-SDA Općine Visoko, s jasnim ciljevima i vizijom, odlučna je u svom radu učinit napore radi zaštite interesa svih naroda i građana Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ima vrlo bremenito i dugo historijsko, tradicijsko i kulturno naslijeđe, a njeni narodi duboko ukorijenjenu tradiciju jedinstva, jednakosti i slobode.

Smatram kako je neophodno od Općine Visoko kreirati sredinu koja će biti interesantna između ostalog i turistima, kako domaćim tako i stranim. Uz neophodno jačanje Turističke zajednice Općine Visoko, te jaču financijsku i svaku drugu pomoć, doprinijet ćemo razvoju turizma. Potrebno je pristupiti međunarodnim fondovima za podsticaj turizma, a samim tim podstaknuti domaće i strane investitore, a Općinu Visoko predstaviti kao zajednicu u koju je moguće ulagati, a ujedno i opravdati uložene investicije. Neophoda je poboljšati infrastukturu kroz izgradnju hotela i popratnih turističkih resursa. Između ostalog potrebno je postavljanje većeg broja info pultova, obezbjeđivanje i edukacija turističkih vodiča, kao i veći broj parking mjesta. Grad Visoko neophodno je brendirati te ga na taj način više popularizirati.

Opredjeljeni smo da svoje najveće potencijale stavimo u funkciju općeg razvoja kako bi revitalizirali najbolje resurse koje Bosna i Hercegovina ima, jer jaka ekonomija, jaka Općina, zadovoljni građani su i razlog postojanja naše stranke.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE