NaslovnicaLokalne TemeEko-Vikinzi u...

Eko-Vikinzi učestvovali u vježbi Službe za spašavanje sa visina ZDK

Proteklog vikenda članovi Eko-Vikinga iz Visokog učestvovali su u vježbi Službe za spašavanje sa visina ZDK zajedno sa članovima iz Zavidovića, Tuzle i Sarajeva.
Tako je u subotu više od 30 spasilaca Službe za spašavanje sa visina ZDK i spasilaca sa područja Tuzle i Sarajeva održalo nekoliko vježbi spašavanja na području Maoče na rijeci Krivaji.

Osim vježbi spašavanja, spasiocima su prezentirana iskustva potraga sa termalnom kamerom kao i sa sonarom u kombinaciji sa podvodnim dronom. Održano je i predavanje iz osnova topografije i orjentacije, potraga, digitalne kartografije, a potom su spasioci praktično uvježbavali stečena znanja na terenu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.