Edin Bukva: Moja porodica i ja smo žrtve gradonačelnicinog iživljavanja

Nova farsa se desila danas na 2. sjednici Gradskog vijeća Visoko kada je gradonačelnica Babić ponovo pokušala izmanipulisati vijećnike Inicijativom u obliku Zaključka “da se u duhu poslovnog ambijenta tradicionalnog Visočkog ljeta zabrani rad svim nelegalno postavljenim štandovima”, ali ono što se krije iza ovoga je nova demonstracija sile preko GV jer iako su Gradska kafana i Milano d.o.o. uredno podnijeli zahtjeve i na vrijeme uplatili štandove kao i proteklih 20 godina, gradonačelnica je samovoljno i bez osnova odlučila da isti nemaju pravo na štandove. Osvetoljubivost izgleda nema kraja i ovakve inicijative su ipak prevršile svaku mjeru ali srećom samovolja i osvetoljubivost nisu dobili podršku Gradskog vijeća i na kraju je  Inicijativa povučena.

”Moja porodica i ja smo žrtve gradonačelnicinog iživljavanja što će za posljedicu imati i otpuštanje nekoliko radnika. Danas sam ja žrtva, a samo je pitanje vremena kada ćete na red doći i vi kao i mnogi prije mene. Kao dokaz da sve radim po zakonu, uredno plaćam, dostavljam vam dokumente i uplatnice da objavite. To samo dodatno dokazuje da se ovdje radi o hiru, osveti ili nečemu što i ne znam objasniti, ali presija koju proživljavam godinama unazad postala je nepodnošljiva” – izjavio je za Visoko.co.ba Edin Bukva.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.