Dženeta Uzunalić je nova SDP-ova vijećnica u Gradskom vijeću Visoko

Iako je u izbornoj jedinici 6 za Federalni parlament ostalo da se obradi još 13 biračkih mjesta već je izvjesno da će Belmin Zukan u naredne četiri godine biti zastupnik u Federalnom parlamentu, a što po automatizmu znači da mu prestaje mandat u Gradskom vijeću Visoko i da na njegovo mjesto dolazi naredni kandidat za liste za Lokalne izbore od prije dvije godine.

U slučaju SDP-a Visoko, koji je osvojio dva mandata u GV Visoko, radi se o Dženeti Uzunalić koja je kao druga na listi osvojila 258 glasova ili 18,86% i tako u ukupnom zbiru glasova završila na trećem mjestu iza Admira Babića i Belmina Zukana koji je ujedno bio i predsjednik kluba vijećnika SDP-a Visoko.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.