Lokalne TemeGradski vijećnik Admir Babić postavio ključna pitanja u vezi sa problemom pasa...

Gradski vijećnik Admir Babić postavio ključna pitanja u vezi sa problemom pasa lutalica u Visokom

Gradski vijećnik Admir Babić iznio je svoje zabrinutosti vezane uz rastući problem pasa lutalica u gradu Visoko putem svoje službene Facebook stranice.

Piše: N.K. // Visoko.co.ba

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je održana u četvrtak (28. mart 2024.), Babić je postavio nekoliko ključnih pitanja koja zahtijevaju hitne odgovore od nadležnih institucija.

Prvo pitanje vijećnika Babića odnosi se na isplatu eventualnih odšteta za žrtve napada pasa lutalica te je tražio informacije o bilo kakvim dosadašnjim isplatama od strane Grada Visokog. Također, postavio je pitanje o trenutnom statusu pravnih postupaka koji su pokrenuti zbog ovih incidenata.

Drugo ključno pitanje odnosi se na konkretne mjere koje su poduzete kako bi se riješio problem povećanja broja pasa lutalica u gradu. Vijećnik Babić naglašava važnost brzog i učinkovitog djelovanja kako bi se osigurala sigurnost građana i spriječili daljnji incidenti.

Konačno, vijećnik postavlja pitanje o planovima za unapređenje suradnje između Gradskih institucija i lokalnih zajednica kako bi se efikasnije rješavali problemi s psima lutalicama, posebno u Naselju Luke gdje su napadi postali učestaliji.

Ovim pitanjima, vijećnik Babić ističe važnost osiguranja sigurnosti građana i traži adekvatna rješenja koja će poboljšati kvalitetu života u gradu Visoko.

Piše: N.K. // Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE