SportBorilački sportoviDžejla Makaš osvojila zlato, ukupno 17 medalja za BiH

Džejla Makaš osvojila zlato, ukupno 17 medalja za BiH

Posljednjeg dana takmičenja “Taekwondo Multi European games” Džejla Makaš osvojila je zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu u konkurenciji seniorki.

Makaš je do medalje došla superiorno, pobjedama nad predstavnicama Turske, Njemačke i ponovo Turske u finalnom meču. Osim Makaš, bronzanu medalju je osvojila Katarina Kraišnik. Ona je bila slobodna u prvom kolu nakon čega je savladala predstavnicu Kanade. Ipak, i pored vodstva u prvoj rundi na kraju je ostala bez plasmana u finale i morala se zadovoljiti bronzanom medaljom.

Najbolji rezultat u konkurenciji seniora ostvario je nacionalni tim Njemačke, drugoplasirani je bio Taekwondo klub Metalac iz Zagreba, a treće mjesto zauzela je ekipa Marjana iz Splita. U konkurenciji seniorki najboljim se pokazao tim TSV Dachau iz Njemačke, drugo mjesto osvojio je Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo taekwondo klub Azija iz Srbije.

Najbolji tim na turniru bila je ekipa TSV Dachau iz Njemačke, drugo mjesto pripalo je timu Metalac iz Zagreba, a treći je bio nacionalni tim Njemačke.

Današnjim borbama takmičenje je završeno, a u protekla četiri dana posjetioci su mogli uživati u vrhunskim taekwondo borbama. Bosna i Hercegovina osvojila je ukupno 17 medalja u četiri dana turnira, od čega sedam zlatnih i deset bronzanih.

Zlatne medalje u konkurenciji juniora osvojili su Benjamin Husić, Sara Pidro i Marija Jokić, dok su bronzani bili Marija Orlović, Nino Šeremet, Adna Berbić, Ejla Makaš, te Ahmed Dizdar. U konkrenciji kadeta zlatom se okitila Sara Džafić, a bronzani su bili Hana Kadrić, Esma Bahtanović, Lamija Alihodžić i Vedad Šehić. U konkurenciji seniora osim navedenih medalja Makaš i Kraišnik, svoje medalje trećeg dana turnira osvojili su Nadina Mehmedović i Petra Ždero.

Čelnici Evropske taekwondo unije istakli su zadovoljstvo organizacijom Taekwondo saveza BiH. Podsjećamo da je ovo prvo od pet velikih takmičenja koja će biti održana u našoj državi ove godine, a naredno veliko takmičenje koje će biti održano u augustu je Svjetsko prvenstvo za kadete.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE