SportBorilački sportoviBiH najbolja ekipno, zlato za Benjamina Husića

BiH najbolja ekipno, zlato za Benjamina Husića

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190 timova, osvojio je prvo mjesto u ukupnom plasmanu, na izuzetno jakom i prestižnom taekwondo turniru G2-E2 kategorije Galeb Open, koji se održao u Beogradu.

Galeb Open je okupio preko 2.000 takmičara iz cijelog svijeta, a članovi našeg perspektivnog tima su osvojili niz medalja i tako još jednom Bosnu i Hercegovinu postavili na tron.

Gledajući pojedinačno, najveći uspjeh, odnosno zlatnu medalju, osvojio je Benjamin Husić, koji je tako potvrdio sjajnu formu, dok su Nino Šeremet, Ejla Makaš i Ema Kurić, osvojili srebrene medalje. Do bronze su stigli Anja Hrgić i Nihada Hodžić.

Ovom prilikom čestitamo svim našim takmičarima na izuzetnim borbama i činjenici da su na najbolji mogući način, pred očima cijele Evrope i svijeta, predstavili Bosnu i Hercegovinu. Posebne čestitke idu i trenerima našeg perspektivnog tima, koji su dokazali kako ulaganje u naše sjajne takmičare, nije uzaludno.

Svi zajedno zaslužuju velike aplauze i nadamo se da će ova informacija, u moru negativnih, dospjeti do što većeg broja medija, a tako i do javnosti u našoj državi, jer naši takmičari zaslužuju podršku i na taj način.

Ovo je ujedno bila i generalna proba za Evropsko seniorsko prvenstvo, koje se održava u Beogradu.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE