BiHDvojac iz Srbije osumnjičen za krivotvorenje isprava, predati Tužilaštvu KS

Dvojac iz Srbije osumnjičen za krivotvorenje isprava, predati Tužilaštvu KS

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, uhapsili su dva muškarca D.D. i D.J. državljani Srbije.

U trenutku lišenja slobode, muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “Krivotvorenje isprave”.

Dvojica osumnjičenih za krivično djelo krivotvorenje isprave, predati su u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS. Bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, a nakon analize prikupljenih dokaza, postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama, saopćeno je iz KTKS.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih osoba, navode iz MUP-a KS.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE