Lokalne TemeDrugo polugodište / U Visočkim školama nastava počinje u ponedjeljak

Drugo polugodište / U Visočkim školama nastava počinje u ponedjeljak

Drugo polugodište tekuće školske godine u Zeničko-dobojskom kantonu, a prema tome i u visočkim školama, počet će u ponedjeljak, 25. januara, kada će učenici ponovo popuniti školske klupe.

Ipak, u skladu sa trenutnom higijensko-epidemiološkom situacijom nastava će biti prilagođena, baš kako je to bio slučaj i u prvom polugodištu, iako su ranije postojale neke najave da bi nastavni proces u drugom dijelu školske godine mogao biti nastavljen prema normalnim uvjetima, na način da svi učenici nastavu pohađaju u svojim učionicama.

Ipak, to neće biti slučaj, te je tako odlučeno da se učenici dijele u dvije grupe, prema ustaljenom rasporedu iz prvog polugodišta. Praktično to znači da će dio učenika dolaziti u prostorije škole na nastavu, dok će ostali nastavu pratiti online.

Ilustracija
Ilustracija

Na snazi i dalje ostaju mjere koje su važile u prethodnom periodu, kao što je nošenje zaštitnih maski, konstantna dezinfekcija, mjerenje temperature, održavanje fizičke distance.

Vrijedi podsjetiti da je nastava u dvije visočke škole počela i ranije, a riječ je o Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji i Medresi “Osman ef. Redžović”, čiji učenici su se u klupe vratili 18., odnosno 11. januara.

Počelo drugo polugodište u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE