NaslovnicaZDKPolitikaDragan Čović ...

Dragan Čović u Žepču: “Ne zanima me Lendo, ni Dragan, ni Mujo, ni Lazo, imamo institucije”

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović sastao se danas u Žepču s predstavnicima kantonalnog odbora. Medijima se kratko obratio, a na pitanje na današnje sastanke i razgovore o kandidatima za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH na kojima, očekivano, nije dogovoreno ništa, Čović je kazao:

“Uvjeren sam da će Bradara biti imenovana za predsjednicu FBiH, te da će se ići u dalju uspostavu vlasti. Predviđeno vrijeme smo ispucali i nadam se da ćemo sve riješiti od idućeg tjedna”, istakao je Čović. Dodao je i da ga ne zanima “nijedan Lendo, ni Dragan, ni Mujo, ni Lazo”. “Imamo institucije, a Zastupnički dom je u prilici da imenuje nositelje vlasti. Ničije izjave ne komentiram, pa neću ni današnje”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Podsjećamo, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirjana Marinković Lepić (NS) izjavila je danas nakon radnog sastanka članova rukovodstva ovog doma da su se stekli uslovi da Predstavnički dom odlučuje o tome ko će biti predsjednik, odnosno potpredsjednici Federacije BiH, a sjednica tog doma je zakazana u utorak u 12 sati.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.