ZDKSaopćenjaMinistar Mirza Mušija ugostio studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Ministar Mirza Mušija ugostio studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija ugostio je studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Povod svečanog prijema bio je nedavni uspjeh studenata četvrte godine Medicinskog fakulteta, koji su na Nacionalnom takmičenju u kvalifikacijama za Regional Youth Medical Olympiad osvojili prvo mjesto te će u mjesecu maju boraviti u Tirani i na ovom takmičenju predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu.

Prijemu su prisustvovali Amina Smailović, Amer Hukić, Hasan Špica i Amer Skender, kao članovi pobjedničkog tima, te Namira Softić (predsjednica BoHeMSA LC Zenica).

Uz čestitke i pohvale za postignuti uspjeh, Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta će prikladnim novčanim naknadama simbolično podržati studente olakšavajući im na taj način pripreme za cjelokupan događaj.

Sa ministrom Mušijom i pomoćnikom za visoko obrazovanje Arnelom Kalušićem studenti su također razgovarali o budućoj saradnji, aktivnostima i podršci za studentski aktivizam i buduće planirane projekte.

Visoko.co.ba/Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE